Kuhinjske daske

Današnjica nameće da pri svakom izboru damo prednost lepom izgledu. Da li se baš u svakoj situaciji ponašate tako?

Ne samo da o tome možete čitati, već vrlo često i uživo u marketima srećete veoma lepo dizajnirane daske za sečenje i serviranje hrane od plastike ili čak medijapana. Razmišljate li o poreklu tih materijala? Znate li da li imaju uticaja na vaše zdravlje? A definitivno- izgledaju veoma lepo. Međutim, hoćemo li po tome birati materijale na kojima pripremamo ili serviramo hranu za našu porodicu?

I plastika i medijapan sadrže sintetske elemente koji mogu štetiti ljudskom zdravlju. Istina, čini se da ih je lakše održavati, ali i to je samo još jedna nepovoljnost u senci izgleda. Nakon čestog izlaganja vodi i visokim temperaturama, ovi materijali se manjaju i postaju sve opasniji za ljudsku upotrebu.

Možda su to naše bake odavno ispravno zaključile- nema boljeg i prirodnijeg materijala za pripremu i serviranje hrane od drveta. Nakon upotrebe drvenu kuhinjsku dasku samo isperemo vodom, dobro osušimo i tako bezbroj puta, a da se daska ne promeni. U svrhu održavanja u što boljem stanju, daske se mogu premazivati uljima koja su bezbedna za ljudsku upotrebu- ulje lanenog semena, orahovo ulje i sva druga biljna jestiva ulja.

Jasno je, drvo tako malo traži, a mnogo pruža. Čak i ako pažljivije pogledate, drvo je i najlepši od svih materijala. Najprijatnije za naše oko, najnežnije za ruke i najzdravije za naš stomak. Kad sve to sagledamo, nema dileme, odluka je veoma laka.

Radnja za izradu suvenira vam nudi kuhinjske daske izrađene od bukve. Ako ste se već odlučili za drvene kuhinjske daske, neka to budu daske iz naše RADNJE ZA IZRADU SUVENIRA.

Leave a comment