Rakija

Dugo toplo leto donelo nam je mnogo slatkog voća. Nekom će to biti asocijacija za razne domaće voćne poslastice, a nekom za domaću rakiju. Biće dobre rakije ove godine!

Rakija, kao magični napitak, kao taster za početak svakog okupljanja. Tako dobra, a tako naša. Šljiva nas je proslavila, ali dobar i istrajan trening iznedriše u našim krajevima i veoma dobru dunjevaču, viljamovku, jabukovaču, lozu … Nema nam ravnih u tome. Rakija kao sila gravitacije, ceo svet privlači u našu lepu Srbiju.

Ona sve može- na namrštenom licu stvoriti osmeh, od namćora stvoriti dobricu, od hladne atmosfere napraviti festival osmeha i radosti. Pomaže i kad su teški momenti. Leči bol u duši bolje od farmacije. Potstiče maštu i greje hladna srca. Za svaku ranu, spoljnu ili unutrašnju, najbolji je lek. Mirisom mami, ukusom obuzima. 

Kažu znalci da se pravi ukus i kvalitet cene po celom putovanju rakije- od grla do stomaka. Kako legne na stomak, tako će i na dušu. Neka nas prodrma, neka izazove jezu, neka tek pomiluje. Čini se da svi koji praktikuju „po jednu ujutru“ imaju najbolji imuni sistem. Valjalo bi napraviti istraživanje o tome, pa da se sa sigurnušću može tako nešto i tvrditi.

A gde čuvate svoju rakiju miljenicu? Nikako ne želim da čujem da su to neke dotrajale plastične flaše. Ona to ne zaslužuje! U obzir mogu doći samo i isključivo stalene flaše ili još bolje drveno bure. A tada nastupa RADNJA ZA IZRADU SUVENIRA. Sva najbolja pakovanja za vašu rakiju pravimo mi. Pogledajte sajt ili se uverite kada nas posetite. Rakija u našim flašama i buradima procveta. Formira lepši miris i još bolji ukus. Proverite! 

Leave a comment